Разследващият журналист Христо Грозев отрича да е подавал сигнал в българската

...
Разследващият журналист Христо Грозев отрича да е подавал сигнал в българската
Коментари Харесай

Журналистът Христо Грозев отрича да е подавал сигнал срещу разследваните за руски шпионаж българи

Разследващият публицист Христо Грозев отрича да е подавал сигнал в българската прокуратура за тримата българи, разследвани във Англия и у нас за шпионаж в интерес на Русия. По информация на bTV тримата арестувани на Острова – Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова, остават в ареста.

От Скотланд ярд са разкрили подправени прескарти и брандирани облекла на две известни малките екрани. Смята се, че дегизирани като ефирен екип, тримата упрекнати са събирали информация на разнообразни места в Лондон, както и в Германия и Черна гора. Групата е употребила и апартамент наоколо до военновъздушната база " Норхолт “.

Медиите на Острова разясняват и присъединяване на упрекнатите в българските избори зад граница от 2015 година насам. По неофициална информация на медията двама от тях са свързани с партия " Възраждане “, а един – с Българска социалистическа партия. Посланикът ни в Лондон Марин Райков разяснява хипотезата за опция за корист с персонални данни.

За " мозък “ на интервенцията се показва 45-годишният Орлин Русев.

От Софийската градска прокуратура оповестиха през вчерашния ден, че още през месец март са почнали разследване по глава I от Наказателния кодекс против тримата за шпионаж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР